| Blog - Koken met BeerSelect - BeerSelect

Koken met BeerSelect

  • Geplaatst op
  • Door Miel Bonduelle
  • 1

In de eerste editie van koken met BeerSelect geeft ik jou een van de 6 recepten uit onze foodpairing gids prijs. Het gerecht ‘konijn met pruimen en Adelardus dubbel’ werd bedacht door onze huischef Wouter Vandegehuchte. Smakelijk!

 

Onze BeerSelect-Chef: Wouter Vandegehuchte

 

Wouter is een 35-jarige horeca-ondernemer die in het verleden jarenlang chefkok was van een eigen horecazaak ‘Bonaparte’ in Eke-Nazareth. In 2015 verliet hij de restaurantwereld en hij verdiepte zich sindsdien in nutritionisme en traditionele kooktechnieken. Sinds 2016 geeft hij workshops rond het fermenteren en bewaren van voeding in een wereldwijde traditie.

 

“De biergeschiedenis die Vlaanderen rijk is, is ook nauw verweven met ons culinair patrimonium. De Frans-Belgische keuken is als het ware familie van de biergeschiedenis en is daarom onlosmakelijk verbonden. De rijke variatie aan complexe smaken die bieren aan gerechten kunnen toevoegen maken het koken met bier een avontuurlijk spel die voor velen spijtig genoeg nog onontgonnen terrein is.”

 

 

Bout van konijn met Adelardus Dubbel, pruimen en rode kool

 

 

Ingrediënten:


400g konijnenbout | peper | zout | verse boter | 1 flesje Adelardus Dubbel | 1 gele ui, fijngesneden | 100g gedroogde pruimen | 1/2de rode kool, fijngesneden | 1 el maizena | 1 el azijn | 1 el suiker | extraatje: aardappelen of puree

 

Bereidingswijze:

 

1. Kruid het konijn met peper en zout en bak ze samen met de fijngesneden ui goudbruin aan in een diepe pan samen met de ui.

 

2. Eens het konijn gekleurd is, blus het dan met de Adelardus Dubbel. Het konijn moet quasi ondergedompeld zijn in het bier, vul desnoods aan met extra bier of een beetje water.

 

3. Sluit de pan met een deksel en laat dit 30 minuten garen.

 

4. Voeg hierna de gedroogde pruimen toe en laat nog 5 minuten koken. (Dik, indien nodig, de saus eventueel in met maizena.)

 

5. Zet de fijngesneden rode kool op het vuur in een diepe pan met de azijn, suiker en 2 el boter. Laat het 30 minuten stoven tot het gaar is.

 

6. Serveer de konijnenbouten in een diep bord en overgiet het met de saus, de pruimen en de rode kool.

 

7. Smakelijk! 

 

Foodpairing TIP 

 

Onze Triple Impériale past perfect bij dit gerechtje.  

 

 

Heeft dit gerecht je gesmaakt?

Deel je kookervaring op social media met ons! 

 

Smaakt dit naar meer? 

In onze B-Choice boxen kan je telkens onze foodpairing gids 'Hoppy Times' vinden met 6 recepten, foodpairing tips en een hoop nieuwtjes over BeerSelect!

 

Reacties

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

BeerSelect

  • Dé webshop voor Belgische speciaalbieren
  • +32 (0)4 97 66 35 41
  • info@beerselect.be
Copyright 2017 BeerSelect Powered by Lightspeed
iDEAL MasterCard Visa Bank transfer Bancontact / Mister Cash SOFORT Banking Belfius KBC
Wij gebruiken cookies om je gebruikservaring op onze website te verbeteren. Gaat u hiermee akkoord? Manage cookies