De mensen achter BeerSelect - BeerSelect

 

Wie zijn we?

 

Gentse student-ondernemers die met passie onze Belgische biercultuur met jou willen delen. Niet met de grote merken, maar aan de hand van onbekende streekbieren uit kleinere brouwerijen. Daar zijn wij op 10 september 2016 mee begonnen, en nu brengt het ons hier.

 

 

 

Wout Meuleman

wout.meuleman@beerselect.be

 

Finance | Legalities 

  

 

 

Kasper Peeters

kasper.peeters@beerselect.be

 

Design | Communications | Marketing

 

 

 

Miel Bonduelle

miel.bonduelle@beerselect.be

 

Marketing | Social Media

 

 

Wat doen we?

 

Wij stellen pakketten samen met minder courante, Belgische karakterbieren. Dit doen we door op zoek te gaan naar gepassioneerde brouwers die niet puur commercieel brouwen. Enerzijds willen we jou een nieuwe ervaring schenken, aan de hand van proefpakketten met 6 verschillende bieren (B-Taste), anderzijds met een pakket van 18 bieren, waarmee je zelf jouw favorieten kan bijbestellen (B-Choice). Hierbij zetten we ook in op foodpairing, zo vind je in elke B-Choice een gids met 6 gerechten, waarin ons bier is verwerkt. Omdat je een ervaring ook met anderen moet kunnen delen, hebben we ook een cadeaupakket, onze B-Gift.

 

Hoe doen we dat?

 

Bij alles wat we doen, proberen we te steunen op onze 3 pilaren, die we hieronder wat verduidelijken.

 

 SMAAK

 

Met een product als bier is de smaak uiteraard essentieel. En daar hebben wij dan ook altijd enorm veel aandacht aan besteed. Zo zijn we steeds op zoek gegaan naar karakterbieren, waar bijvoorbeeld een bepaalde toets van een kruid het dé typische smaak geeft. Bieren met een unieke smaak, die soms met vernieuwende technieken, doch met respect voor de brouwerskunst, gebrouwen worden. Wij kijken niet alleen naar de smaak van het bier op zich, maar ook de ervaring die door deze smaak wordt gecreëerd. Of je nu na een drukke werkdag een biertje drinkt, of tijdens een gezellige avond met vrienden, iedereen beleeft een bier op een andere manier. En wij willen ook aantonen dat deze brouwsels enorm veel mogelijkheden hebben. Foodpairing is een begrip dat al een tijdje in de lift zit, maar nog in bijzonder beperkte mate met bier. En dat vinden wij jammer. Naast het combineren van eten en bier, kun je het namelijk ook rechtstreeks in je gerechten verwerken. En daar zetten we nu ook echt op in, om die ervaring door te trekken naar een veel ruimer begrip.

 

 

PASSIE

 

België heeft de grootste biercultuur ter wereld. Is het dan niet jammer dat er hier zo weinig feeling mee is? Nog steeds drinken wij meestal wijn bij ons eten, gaan wij naar wijnproeverijen, of gaan wij naar een kaas en wijnavond. Zelfs een benoeming door de Unesco van de Belgische biercultuur als immaterieel cultureel erfgoed schudt ons niet echt wakker. BeerSelect wil die passie, die niet prominent genoeg aanwezig is, uitstralen. Passie en respect, respect voor de brouwers die dag in dag uit hun ‘kunstwerkjes’ creëren. Het zijn die brouwers die met liefde voor het vak en vol trots hun bieren bij ons komen voorstellen. Die passie willen wij doortrekken in alles wat wij doen. Niet enkel in ons karakter en ons product, maar ook in hoe wij handelen en willen overkomen. Een jong, volks en dynamisch team met een doel, een missie. De Belgische bieren, hoe onbekend ze ook zijn, op de kaart zetten. Om te tonen dat er parels bestaan die zelfs de grootste bierliefhebbers niet kennen.

 

TOEGANKELIJKHEID

 

Nu, hoe brengen wij die bieren dan aan de man? Ons jong karakter koos uiteraard voor een webshop. Al snel hadden we door dat wij niet zomaar bier wilden verkopen. Door informatie over de bieren en brouwerijen te verschaffen mikten wij op meer dan ‘bestellen in drie klikken’. Wij willen een ervaring aanbieden, een ervaring waarmee je jezelf of anderen tot rust brengt. Het aangenamer maken van de momenten ’s avonds in de zetel, die kleine dingen in het leven. Om zo’n zaken te versterken heb je een kwaliteitsvol product nodig, onze karakterbieren. Wij hebben er dan ook altijd op gemikt die zo toegankelijk mogelijk te maken. Enerzijds dankzij de eerder vermelde webshop, anderzijds dankzij onze gebruiksvriendelijkheid, levering aan huis en nu met B-Choice vooral ook onze prijs.

 

Alles wat wij doen, proberen wij hierbinnen te situeren. Zo kunnen wij de kwaliteit van ons werk koppelen aan de kwaliteit van onze bieren. Kunnen wij onze passie koppelen aan de passie van de brouwers. En kunnen wij onze service en klantvriendelijkheid koppelen aan het gemak van ons product. Zo willen wij ons ook profileren, als een onderneming met karakter, die duidelijk wil tonen waar zij voor staat.

 

Geniet van onze karakterbieren!

Wout, Kasper, Miel

 

BeerSelect

  • Dé webshop voor Belgische speciaalbieren
  • +32 (0)4 97 66 35 41
  • info@beerselect.be
Copyright 2017 BeerSelect - Powered by Lightspeed
iDEAL MasterCard Visa Bank transfer Bancontact / Mister Cash SOFORT Banking Belfius KBC
Wij gebruiken cookies om je gebruikservaring op onze website te verbeteren. Gaat u hiermee akkoord? Manage cookies